SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«
Vėjui po mano sparnais
gegužės 17th, 2011 by Lina

Pastebėjau, kad 5 iš 6 žmonių laukiančių autobuso stotelėje visada būna susiraukę. O šeštas šypsosi, nes šneka telefonu su kažkuo, kas jį prajuokino. Aš suprantu, stresas, nedarbas, gal kam ciklas (:D), bet negi būna taip blogai? Jei perskaitote anekdotą, juk nusišypsot?  O jeigu kas nors praeina su juokinga šukuosena, tai juk irgi šyptelit, ar ne? Vadinasi reikia labai nedaug. Deja, iki šiandien buvau viena iš tų penkių, nes nemačiau ir negirdėjau aplinkinių, nors jie yra vieninteliai žmonės, kuriems rūpi, dėl ko mano nuotaika prasta.

Laumžirgis gyvena tik 24 valandas. Jo lerva 2-4 metus minta vabzdžiais, kad iš jos vienai parai išsiristų nepaprasto grožio stebuklas žaliai melsvais sparnais ir kątik išmokęs išvystyti beveik šimto kilometrų greitį, ramiai numirtų. Ką aš daryčiau, jei turėčiau tik 24 valandas?

Tai, ką turėčiau daryt kasdien – gyventi atmerktom akim. Pastebėti draugo šypseną ar išgirsti jo sunerimusį balsą. Praleisti laiką su tais, kuriuos myli.

O jeigu nežinotum, kad mirsi šiandien?

Pabundi rytą, nespėji išgert kavos ir mylimąjį pažadint karštu bučiniu.

Nespėji atsisveikint ir išskubi į paskaitą.

Nenusišypsai autobuso vairuotojui, kuris matė, kad atbėgi ir atidarė tau duris. (O jeigu jam liko 24 valandos?)

Neišgirsti, kad per paskaitą draugas tau kažką sakė.

Nesuvoki, kodėl ant tavęs supyko ir nebespėji išsiaiškinti.

Nebespėji susitaikyti.

Nebepasakai, kad žmonės aplink tave tau brangūs ir reikalingi.

Nebepaskambini mamai, o jei paskambini, pasakai, kad gali kalbėt trumpai ir neturi laiko. (tačiau tai ir priežastis su ja pasikalbėti)

Nepamatai, kad ant palangės vazone išdygo daigelis, kurio „gimimo“ laukei visą savaitę.

Nepadėkoji už vakarienę, kurią tau pataisė su meile.

Nepasakai, kad myli. Galbūt jau ir nebeištekėsi ar nebevesi, nesusilauksi vaikų ir nepamatysi, kaip jie užauga. Neišmoksi vairuoti, nebegausi gėlių, nebešokinėsi iš laimės, nebesijuoksi iki ašarų ir pilvo bei žandikaulių skausmo, kai kažkas sumanys tave prajuokint.

Ir užmiegi amžinu miegu be jokio gailesčio dėl praėjusios dienos.

 

Gali apsidžiaugt, kad tau liko daugiau, nei 24 valandos. Bet ar tu tikrai suvoki, kad viskas, ką tu turi vieną dieną gali imt ir išnykt? Ir žmonės, kurie tave supa, nėra tiesiog savaime suprantamas dalykas. Jie yra tavo gyvenimo dalis. Ir tavo mama, ir tavo draugas, esantis šalia, ir nepažįstamasis, stovintis stotelėje ir laukiantis to paties autobuso. Gal jam buvo sunki diena, o tu žiūri taip, lyg jis dėl to kaltas. Visi mes esame vieno mechanizmo krumpliaračiai. Kai kada nesinori ten suktis, neužtenka tepalo ir užstringi kasdienybėje, bet tuo tu ne tik, kad nepadedi sau, bet ir trukdai kitiems.

Mylėk savo draugus, savo artimuosius, ir tiesiog tuos, kurie šalia. Nes jei būtum erelis, kuriam sunku skristi, jie būtų vėjas po tavo sparnais, nešantis tave dangumi.

23:59. Eina tavo laikas.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=QfQikPl5sss[/youtube]


One Response  
  • Simona writes:
    gegužės 17th, 201119:00at
    Profilio nuotrauka (Simona)

    Iš tikrųjų viskas labai paprasta. Kas brangiausia, vertinam tik tada, kai parandam, turbut per tūkstantmečius žmogaus prigimtis nepasikeitė. Aš irgi pratus viską, ką turiu, priimti kaip savaime supratamus dalykus. Kita vertus, dažnai pagalvoju, kad norėčiau kai kurių žmonių atsiprašyti, bet abejoju ar jie dar pasitaikys mano kelyje…Gyvenk taip, lyg ši diena būtų paskutinė…

    Turbūt nebūtų didesnio skausmo už tą, kai artimas žmogus išeina, o jūs kaip tik buvot susipykę…Gal aš per mažai turiu gyvenimiškos patirties, gal per jautriai reaguoju į daugelį mažmožių, bet tikrai žinau, kad dauguma būnam per daug paviršutiniški. Kasdien. Niekada nežinai, kas ir ką viduje kenčia, del to reiktų su kitais elgtis taip, kaip norėtum, kad su tavim elgtųsi. Visiems pasitaiko suklysti, nes klysti – žmogiška, o atleisti – dieviška, bet tam draugai ir yra :)

    O visai trumpai:), tai nustebinai mane :) Nes ir man pastarosiom dienom tokios mintys sukos, kad jei tai būtų paskutinės dienos, tai dauguma mūsų tikri kvailiai. Visokios ignoracijos, konkurencijos, naudos išpešimai, apkalbos aplink. Net nesugebam pastebėt to, ką galbūt reiktų pastebėt. Plėšomės dėl kažkokių kvailų įvertinimų, matom, kokie susiraukę išeina su kursiniais…Žodžiu, pasauliniai kvailiai. O juk tai yra visiškai nesvarbu. Kaip mus prisimins žmonės, kai mes išeisim? Juk dažniau girdimas pasakymas: ‘Geras žmogus buvo’, o ne ‘Gerai mokės jis, populiarus buvo’…Daug kam aš norėčiau pasakyti ‘ALIO’, bet ką darysi, jei taip yra, gal taip ir tuei būti. Gyvename ir mokomės iš klaidų.

    Labai graži metafora, be to patiko pabaiga. Ir filmas geras, tik man rods, kažkada užmigau nesulaukusi pabaigos, bet žadėjau kada nors pažiūrėt 2 sykį 😀

    Ir šiaip, niekas dar nėra taip gražiai manęs atsiprašęs :) Nors yra dar ne taip ant širdies pašokinėję kaip ant batuto ir nusijuokę nuėję…Ačiū. :) Ir tik nesigraužk, nes ir taip esi puiki asmenybė, su kuria lengva bendrauti ir visad ant dūšios palengvėja 😉


SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«
»  Substance:WordPress   »  Style:Ahren Ahimsa
Dienos akcijos | Dovanos | Nuolaidos
Eiti prie įrankių juostos